Az ötven év felettiek csak mértékkel fogyasszák ezt az ételt

A táplálkozási szakértő szerint a vörös hús több koleszterint tartalmaz, mint más húsfélék, ezért az idősebbeknél növeli az érelmeszesedés, a szív- és érrendszeri betegségek, a stroke és a szívroham kockázatát. Ezenkívül az 50 év felettieknél növeli a rák kockázatát, mert a kor előrehaladtával a szervezet nehezebben szabadul meg a rákkeltő anyagoktól, amelyek az emésztés során keletkeznek ebből a termékből.

Az orvos hozzátette, hogy a vörös hús növeli a köszvény, az ízületi károsodás és az urolithiasis kockázatát, valamint túlsúlygyarapodást idéz elő.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem kell teljesen lemondani erről a termékről. „A vörös húsok étrendben való korlátozása csak az 50 év felettieknek ajánlott. Minden másnak heti 1-2 alkalommal kellene fogyasztania, de lehetőleg nem sült formában, nem kebab és nem húsgasztronómia formájában” – biztosította az orvos.

Elolvasom a cikket