
Talán nem hiszi el, hogy a banánt sokáig frissen lehet tartani, de egy próbát megér. Kevés olyan gyümölcs van, amelynek annyi tápértéke van, mint a banánnak. Rendszeres fogyasztása javíthatja a hangulatot és a szív egészségét, miközben energiával tölti fel a szervezetet.
Ennyi előnye mellett elég frusztráló, ha a szupermarketben vásárolt gyümölcs vagy zöldség megromlik, mielőtt megehetné. Egy bizonyos tárolási módszer azonban segíthet abban, hogy a banán akár hat hónapig is friss maradjon.
A Daily Basis Hacks tartalom készítői a YouTube-on elmagyarázták, hogy többféleképpen is tárolható a banán, így hosszabb ideig frissen marad a gyümölcs. Az egyik módszer pedig szerintük még arra is képes, hogy hat hónapig ehetően tartsa őket.
A szakértők szerint, ha leválasztja a banánt a csokorról, akár egy hétig is frissen tartható, ha a letört szárat élelmiszerfóliával fedi le. Fontos, hogy ne kerüljön bele levegő, majd tegye be a hűtőbe.
Objektum doboz
Ahhoz, hogy a banán hat hónapig friss maradjon, a tartalom készítői azt állították, hogy vágjuk le a héját, és hámozzuk meg teljesen, mielőtt magát a gyümölcsöt átlósan felvágnánk.
Ezután a felszeletelt banánokat tegye egy élelmiszertároló zacskóba és kerüljön be a fagyasztóba, ahol hat hónapig friss marad. Rengetegféle receptben felhasználhatóak, a reggeli turmixoktól kezdve a fagylalt egészséges, tejmentes alternatívájáig és más finom pudingokig.
A gyümölcs segíthet a telítettség érzésében, puffadás nélkül és egészségesen tartja a bélrendszert, miközben csökkenti a koleszterinszintet. A banán a mentális egészséget is javíthatja, mivel triptofánt tartalmaz, egy olyan aminosavat, amelyet a szervezet a jó hangulat érdekében szerotonin nevű vegyi anyaggá alakít át.