A táplálkozási szakértő felsorolja a vércukorszintet csökkentő élelmiszereket

Íme, mit ajánlott enni ebből a célból:

Leveles zöldségek. A spenót, a fodros kel, a mángold alacsony szénhidráttartalmúak és magas rosttartalmúak, ami segít a vércukorszint szabályozásában.

Bogyós gyümölcsök. A málna, az eper és az áfonya antioxidánsokat és rostokat tartalmaz. Lassítják a cukor felszívódását.

Diófélék és magvak. A dióból, mandulából, lenmagból és chia magból egészséges zsírokat és rostokat nyerhet.

Avokádó. Ezek a gyümölcsök egyszeresen telítetlen zsírokban és rostokban gazdagok.

Bab és lencse. Fehérjét és rostot tartalmaznak, amelyek lassítják a cukor felszívódását a véráramba.

Tojás. Lassítják az emésztést és megakadályozzák a vércukorszint kiugrását.

Fahéj. Ez a fűszer javítja az inzulinérzékenységet és csökkenti a vércukorszintet étkezés után.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.