
Íme, mit ajánlott enni ebből a célból:
Leveles zöldségek. A spenót, a fodros kel, a mángold alacsony szénhidráttartalmúak és magas rosttartalmúak, ami segít a vércukorszint szabályozásában.
Bogyós gyümölcsök. A málna, az eper és az áfonya antioxidánsokat és rostokat tartalmaz. Lassítják a cukor felszívódását.
Diófélék és magvak. A dióból, mandulából, lenmagból és chia magból egészséges zsírokat és rostokat nyerhet.
Avokádó. Ezek a gyümölcsök egyszeresen telítetlen zsírokban és rostokban gazdagok.
Bab és lencse. Fehérjét és rostot tartalmaznak, amelyek lassítják a cukor felszívódását a véráramba.
Tojás. Lassítják az emésztést és megakadályozzák a vércukorszint kiugrását.
Fahéj. Ez a fűszer javítja az inzulinérzékenységet és csökkenti a vércukorszintet étkezés után.