
A kefir a „jó” baktériumok forrása, melyek segítik az emésztést, és jó hatással vannak az immunrendszerre. Ezek a baktériumok gondoskodnak arról, hogy a belekben egyensúly legyen, ezáltal javítják az emésztést, a csontoknak és a bőrnek is jót tesznek – írja a Ripost.
A kefír az a csodaszer, amely a fogyást, a diétát is támogatja. A-, B- és D-vitamint, valamint folsavat, illetve kalciumot, magnéziumot, vasat és jódot is tartalmaz. Rengeteg benne a jótékony hatású probiotikum és tejsavbaktérium. Fehérjékben, telítettséget okozó anyagokban is gazdag. Zsírtartalma alacsony, így a diétába is beillik.
A kefirben levő fehérje jóllakottság érzetet ad, közben pedig gyorsítja az emésztést. Enzimjei segítik az emésztést, támogatják a tápanyagok hatékony felszívódását.
A napi fehérjeszükséglet nagyjából 35 százalékát teszi ki egy adag kefir. Támogatja, hogy a csontjaink erősek és egészségesek legyenek. Abban is segít, hogy könnyen felszívja a szervezet a kalciumot.
A kefír fermentált termék. A fermentációs folyamat során a tejsavbaktériumok lebontják a laktózt. Így gyakran a laktózérzékeny emberek szervezete is tolerálja a kefirt.
A benne lévő probiotikumok és savak segítik a bőrt megküzdeni a pattanásokkal, irritációkkal és a szárazsággal. Ha pakolásként felvisszük a bőrünkre, csökkenti a gyulladást és segíti a bőr regenerációját.