Egészséges-e vajban rántottát sütni?

A vaj évekig vezette a kardiológiai betegek diétás tiltólistáját. De 2007-ben megjelent egy tanulmány, amely több európai országban részvételével készült, és amely kimutatta, hogy nincs különbség a vajat kedvelők és a növényi zsírokat használók koleszterinszintjében.

További kutatások vezettek ahhoz, hogy ajánlásokat fogalmaztak meg, hogy ne használjunk sok zsiradékot, függetlenül azok eredetétől. A potenciálisan egészségesebb növényi olaj pedig, ha sütés közben oxidációnak van kitéve, nem lesz egészségesebb, mint a vaj, azaz vajjal is lehet rántottát sütni.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.