
A legtöbben azt gondolják, hogy az egészséges élethez le kell mondaniuk azokról az ételekről, amelyekben igazán örömüket lelik, pedig ez közel sincs így.
1. Cukorka
Szegény cukorkákkal szemben rengeteg prekoncepció él: hizlalnak, tönkreteszik a fogakat, függőséget okozhatnak és így tovább. Kutatások azonban kiderítették, hogy azok a gyerekek, akik rendszeresen ettek cukrot, egészségesebb felnőttek lettek, és kevésbé hajlamosak a szívbetegségekre. Arról nem is beszélve, hogy mivel sosem tiltották tőlük az édességet, így kevésbé habzsolták mániákusan később, tehát az elhízás kockázata is jóval kisebb volt náluk. A tanulmány azonban azt is megállapította, hogy ezek a hatások idővel változnak, vagyis azok, akik felnőttként naponta esznek édességet, nagyobb eséllyel híznak el.
2. Pattogatott kukorica
A pattogatott kukorica polifenoloknak nevezett antioxidánsokkal van tele, amikről ismert, hogy csökkentik a rák és a szívrendszeri megbetegedések esélyét. Egy adag ropogós nasi több polifenolt tartalmaz, mint egy egész napnyi gyümölcs és zöldség. Természetesen itt is van buktató: a feldolgozott vaj hatásai kevésbé jótékonyak, így érdemes minél natúrabb kukoricát választani.
3. Rágó
A rágózás javítja a memóriát és az agy teljesítményét, illetve csökkenti az étel utáni sóvárgást is. A kellemes leheletről nem is beszélve.
4. Fagylalt
Olasz tudósok jó pár alkalommal górcső alá vetették kedvenc gelatojukat, az eredmények pedig egészen kecsegtetőek. A fagylalt ugyanis változatos tápértékkel rendelkezik, fehérjéket, cukrokat és zsírokat tartalmaz, hasonlóan egy kiadós ebédhez.
5. Csoki
Mára már eléggé köztudott, hogy a csokoládé jót tesz a vérnyomásnak és a szívműködésnek, ha napi mérsékelt mennyiségben fogyasztjuk, azonban most az is kiderült, hogy a csokoládé fogyasztás hidratálja és kisimítja a bőrt. Mindez a csokoládéban található antioxidánsoknak és flavanoloknak köszönhető, amelyek jótékony hatású vegyületek, és magas koncentrációban találhatók egyes élelmiszerekben, a csokoládén kívül például a borokban is.