A gyümölcs, amely lassítja az öregedést

A gránátalma nemcsak ízletes, hanem rendkívül egészséges gyümölcs is. Számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek pozitív hatással lehetnek az emberi egészségre. Mihail Ginzburg táplálkozási szakértő és Szergej Agapkin rehabilitációs szakember kifejtette, miért éri meg ezt a gyümölcsöt beépíteni étrendünkbe – tette közzé a Pravda.ru.

A szakemberek elmagyarázták, hogy a gránátalma ellagsavat tartalmaz, amely megakadályozza a rákos sejtek osztódását. A gránátalma rendszeres fogyasztása segíthet megelőzni a daganatok kialakulását vagy lassítani a meglévők növekedését.

A pozitív hatás eléréséhez elegendő heti öt alkalommal enni gránátalmát. Ezt többféleképpen megtehetjük: egyszerűen elfogyasztjuk a gyümölcsöt, iszunk százgrammnyi gránátalmalevet, vagy gránátalma szószt használunk kedvenc ételeinkhez – jegyezte meg Ginzburg.

Agapkin hozzátette, hogy az öregedés egyik mechanizmusa a sejtekben lévő mitokondriumok felbomlásával függ össze. A gránátalma olyan anyagokat tartalmaz, amelyek lelassíthatják ezt a folyamatot, és segítenek meghosszabbítani a fiatalságot. Ezért a gránátalma és a gránátalmalé rendszeres fogyasztása csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, és segíthet a magas vérnyomás elleni küzdelemben.

Ráadásul azok, akik rendszeresen esznek gránátalmát, kisebb valószínűséggel szenvednek osteoarthritisben és térdízületi betegségekben. A gránátalma befolyásolja a gyulladásos folyamatok lefolyását is a szervezetben.

Elolvasom a cikket