Veszélyes lehet a zabpehely?

Amint azt Liza Afinskaya táplálkozási szakértő Telegram-csatornájában írja, ezen állítások egyike sem alapul tudományos adatokon.

„A zabpehely tudományos kutatások szerint segít fenntartani az egészséges emésztést, csökkenti a cukorbetegségben a vércukorszintet és a rossz koleszterin szintjét” – jegyezte meg a szakember.

Az orvos azt tanácsolta, hogy válasszon inkább egy minimális feldolgozású terméket.

„Minél kevésbé feldolgozott, annál jobb hatással van a vércukorszintre” – hangsúlyozta Liza Afinskaya.

Elmondása szerint a legkevésbé feldolgozottak, például a sima zab vagy a körülbelül húsz-harminc percig főzött gabonafélék hosszabb ideig emésztődnek, és alacsonyabb a glikémiás indexük.

De jobb elkerülni a zabpelyhet, amelynek főzése csak néhány percet vesz igénybe (instant zabkása). Ebben az esetben egy erősen feldolgozott termékről beszélünk, amelynek szerkezeti épsége sérült.

„Ez negatív hatással lehet a vércukor- és inzulinszintre” – jegyezte meg a táplálkozási szakember egy tudományos vizsgálat eredményeire hivatkozva.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.