Ezért nem lehet rászokni a gyógyteára

Natalia Larionova Titester elmondta a Tea.ru-nak, hogyan lehet igazán finom és egészséges gyógynövényes italt készíteni. Az első dolog, amire azt tanácsolta, hogy figyeljünk oda, az a főzővíz hőmérséklete. A közönséges teát könnyen elrontja a forró víz, a gyógytea pedig csak úgy élvezhető. Nemcsak forrázni, hanem még forralni is kell egy kicsit a gyógynövényeket – írja a Sports.kz.

A gyógyteát tovább kell áztatni: 10 perc is elég ahhoz, hogy az íz és az aroma kibontakozzon. Ehhez vegyen egy jó hőtartó anyagból készült vízforralót vagy termoszt.

Az így kapott főzetet célszerű szűrőzacskóban főzni, hogy a szárított gyógynövények apró és kemény részecskéi ne kerüljenek a csészébe. Ha ez nem lehetséges, az italt tálalás előtt szűrőn keresztül jól át kell szűrni.

Annak ellenére, hogy a gyógynövényteát nagyon hasznosnak tartják, ne ragadtassa el magát. A főzéshez legfeljebb 1-2 evőkanálnyi szárított keveréket vagy 3-4 friss növénylevelet vegyen.

„Minden növénynek megvannak a maga orvosi javallatai, és velük együtt a mellékhatásai” – figyelmeztetett a szakértő.

Elolvasom a cikket