Tea, ami rákot és májkárosodást okozhat

Hangsúlyozta, hogy a vegyi anyagok fokozatosan halmozódnak fel a szervezetben, és nem adnak azonnal hírt magukról, belülről rombolva a szervezetet – írja a Sports.kz.

A teához gyakran adnak kémiai aromákat. A szintetikus aromák olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek elősegítik a rákos sejtek növekedését, az anyagcsere-változásokat és más rendellenességeket. A kémiai anyagok fokozatosan halmozódnak fel a szervezetben, és nem adnak azonnal hírt magukról, belülről rombolva a szervezetet – mondta Fariseeva.

Emellett szerinte egyes gátlástalan gyártók tea helyett teaport – teagyártási hulladékot – használnak, így egyes teafilterekben fű-, sőt fűrészport is találhatunk. Az orvos megjegyezte, hogy a tea képes fluoridokat felhalmozni a levelekben, és minél idősebb a levél, annál több lesz a fluorid. Ez – hangsúlyozta a táplálkozási szakember – csontritkuláshoz és a csontrendszer különböző betegségeihez vezet.

A zacskókba gyakran tesznek lejárt teát, amely nemcsak hasznos tulajdonságait veszíti el, hanem a benne lévő aflatoxinok miatt káros is. Ezek nagyon veszélyes anyagok, amelyek visszafordíthatatlan májkárosodást okoznak – tette hozzá Fariszejeva.

Elolvasom a cikket