A phlebológus megnevezte a visszért okozó élelmiszereket

Szerinte ez a probléma bármely életkorban előfordulhat. És nemcsak a mozgásszegény életmód, a lábakon végzett munka, az öröklődés vagy a helytelen életmód vezethet hozzá, hanem bizonyos termékek előfordulása az étrendben is.

Mint megjegyezte az orvos, okozhat visszerességet a cukor tiszta formában, az édes zsemle, a méz, a szultán, a keksz, a mogyoró- és csokoládévaj, a szirupok, a lekvárok és más hasonló termékek. Ezek serkentik az inzulintermelést, amelynek koncentrációjának növekedése megzavarja az anyagcserét.

„Jobb, ha a gyümölcsöket részesítjük előnyben – ezekben elég fruktóz van, de a szervezet gyorsan felszívja, és nem ad olyan erős reakciót, mint a fenti termékek” – összegezte a medikus.

Elolvasom a cikket