
Az Egyes Csatorna „Élj egészségesen!” című műsorában a szakember megjegyezte, hogy a sushi és a tekercsek hasznosak lehetnek a szervezet számára, többek között a csontrendszer erősítésére. A titok ezeknek az ételeknek az egyik fő összetevőjében, a rizsben rejlik, amely szilíciumot tartalmaz.
„A szilícium hozzájárul a csontok ásványi sűrűségéhez” – jegyezte meg az orvos.
A gyömbér és a wasabi, a sushi és a tekercsek állandó kísérői szintén említésre méltóak. A wasabi antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, pozitív hatással van a bél mikroflórára. Emellett a wasabi a fájdalmat is enyhítheti.
„Amellett, hogy különleges ízt adnak, hatással vannak a beleink, a gyomrunk és a szánk tartalmára” – tette hozzá Mihail Konovalov.
De ez még nem minden. A szusi és a tekercsek, mint tudjuk, többnyire nori hínárból készülnek. Az alga pedig jódforrás.
„Az alga jódot tartalmaz – nagyon nagy mennyiségben, 100 grammban 20 napi normát” – zárta Konovalov.