Miért érdemes a fóliát a fagyasztóban tárolni?

Az celofánnak van egy hátránya. Mégpedig az, hogy a felülete nagyon ragadós és magához ragad, ezért nagyon nehéz a megfelelő pillanatban letépni.

Miért kell a fóliát a fagyasztóba tenni?

Ahhoz, hogy ne legyen gond az celofánnal, és ne legyen nehezen letéphető a vége, nem kell mást tenni, mint a fagyasztóba tenni. Ezáltal sokszorosan hasznosabbá válik a használat során.

Kiderült, hogy a hűtés hatására kevésbé lesz ragacsos. Ezt a tudomány segítségével magyarázzák. A fagyasztóban lévő hideg levegő megszünteti a statikus elektromosságot, ami miatt a fólia magához ragad. Vegye ki a fagyasztóból, amikor le kell fednie az ételt egy edényben, és viszonylag gyorsan le fog válni.

Nem szükséges azonban a celofánt mindig a fagyasztóban tartani. Elég, ha 15 percre a fagyasztóba teszi, hogy lehűljön, és csak ezután csomagolja bele az ételt.

Hogyan használhatja fel a celofánt otthonában?

Ha utazásra kell magával vinnie egy palackot, vagy egy befőttesüveget, de fél, hogy a benne lévő tartalom kifolyik – csak tekerje be többször celofánnal és úgy zárja le.

Azokat a kozmetikumokat vagy samponokat is csomagolja be celofánnal, amelyek hajlamosak kiömleni. Ez megvédi Önt attól, hogy a bőröndben lévő ruháira ne folyjon ki a szépségápolási termékek tartalma.

Elolvasom a cikket