
A szakember szerint ezek az italok vizelethajtó hatásúak, gyorsítják a folyadék kiürülését a szervezetből és elősegítik a kiszáradást, ezért fontos mértékkel fogyasztani őket – írja a gismeteo.ru.
Az orvos azt javasolja, hogy ne igyunk naponta három csésze kávénál vagy teánál többet, és minden adag után igyunk meg további egy pohár vizet a vízháztartás fenntartása érdekében.
Korábban egy nemzetközi kutatócsoport megállapította, hogy a cukrozatlan kávé 10 százalékkal csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
A tej és a tejszín hozzáadása azonban nem befolyásolja a pozitív hatást. Pár teáskanál cukor hozzáadásával azonban ez az érték 5 százalékra, mesterséges édesítőszerek használatával pedig 7 százalékra csökken. A tudósok megjegyzik, hogy a maximális haszon érdekében jobb cukor nélkül inni a kávét.