Veszélyben a kakaótermelés

A Wageningeni Egyetem megállapította, hogy 2060-ra az Elefántcsontparton a kakaó számára kiutalt földterület akár fele is alkalmatlanná válhat, ami a termelés csökkenéséhez vezet. Ghánának az optimális területek mérsékelt elvesztésével kell szembenéznie, míg Nigéria és Kamerun potenciálisan kibővíti területeit, 40, illetve 60 százalékkal növelve a termelést. Ez azonban nyomást gyakorolhat az ökoszisztémákra, különösen Kamerunban, ahol a kakaót gyakran termesztik az egykori erdőterületeken.

A kutatók hangsúlyozzák, hogy átfogó megközelítésre van szükség a jelenlegi termelési régiók adaptálásához az erdőirtás elkerülése és a környezetvédelem javítása érdekében.

A jobb talajgazdálkodás és az agrár-erdészet segíthet növelni a terméshozamot és az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képességet, ami különösen fontos a korlátozott erőforrásokkal rendelkező kistermelők számára.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.