Kiderült, melyik olajat érdemes választanunk

A háziasszonyok gyakran szembesülnek azzal a kérdéssel, hogy melyik olajat érdemes megvenni – napraforgóolajat vagy olívaolajat. Ha félretesszük az ízt és szétszedjük az összetételt, a választás nyilvánvaló lesz – számol be a Sports.kz.

Irina Nikulina táplálkozási szakértő megjegyezte, hogy egy evőkanál napraforgóolaj a napi E-vitamin adag 30 százalékát tartalmazza. Ez a termék 2,5-3-szorosan felülmúlja az olívaolaj vitamintartalmát – írja a Sports.kz.

„Az E-vitamin pedig természetesen arról ismert, hogy felelős a bőr egészségéért, rugalmasságáért, jó színéért” – magyarázta a nutriciológus.

A napraforgóolaj emellett pozitív hatással van az immunrendszerre, és segít csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A benne található E-vitamin erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, és elnyomja az oxidatív stresszt, amely számos gyulladásos folyamatot okoz a szervezetben, beleértve a szív- és érrendszert is.

Elolvasom a cikket