Ezeket érdemes enni, ha magnéziumra van szükségünk

A magnézium az egyik legfontosabb ásványianyag szervezetünk számára, hiszen nem csak sejtszintű folyamatainkat támogatja, de csontjaink és izületeink egészsége szempontjából is elengedhetetlen. Természetesen a mai világban már számtalan táplálék kiegészitő van, azonban a szakemberek szerint szervezetünk számára az étkezésből bevitt vitaminok és ásványianyagok a leghasznosabbak.

Ha valakinek tehát magnéziumra van szüksége, annak érdemes a boltban is résen lennie, hiszen számtalan olyan étel van aminek igen magas a magnézium tartalma. Friss gyümölcsök közül érdemes kiemelni a banánt és az avokádót, hiszen mind a kettő elképesztően magas magnézium tartalommal rendelkezik, olyannyira, hogy két banánnal akár fedezhetjük is a szervezetünk napi igényét.

A friss gyümölcsök mellett azonban nem szabad lebecsülni az aszalt termékeket sem, hiszen meglepő módon például az aszalt sárgabarack is nagyon nagy mennyiségben tartalmaz ebből az ásványianyagból.

Érdemes lehet tehát ezekből a termékekből is vásárolni hetente legalább egyszer, hiszen abban minden szakember egyetért, hogy egészségünk megőrzése az étkezéssel kezdődik.

Elolvasom a cikket