Kiderült, ezért jó a kivi

A hőkezelés vagy mechanikai feldolgozás hatására a gyümölcs számos jótékony tulajdonságát elveszíti. Azt is megjegyezték, hogy sok ellentmondás kering a kivi körül: egyesek úgy vélik, hogy jobb reggel enni, míg mások szerint inkább este – számol be a vm.ru.

A kivi jól passzol más bogyós gyümölcsökhöz, valamint fehérjetermékekhez, például egyes receptekben a húshoz. Azonban nem ajánlatos más, kifejezetten savanykás ízű termékekkel kombinálni, mert két sav egyszerre nem tesz jót az emésztésnek – magyarázták.

Táplálkozási szakemberek felvilágosítottak, hogy a kiviben található rostok, ásványi anyagok, vitaminok és mikroelemek jótékony hatással vannak az egész szervezetre, és eltávolítják a felesleget. Szerinte a gyümölcs gondoskodik a szervezet megtisztításáról – számol be a Rádió 1 alapján a vm.ru.

Elolvasom a cikket