
Elena Butenko gasztroenterológus hangsúlyozta, hogy az avokádó bátran nevezhető ideális terméknek a máj számára. Ez a gyümölcs pontosan azokkal az anyagokkal telített, amelyek a legpozitívabb hatással vannak erre a szervre – írja a Sports.kz.
A szakember megjegyezte, hogy az avokádó hatalmas mennyiségű vitamint, egyszeresen telítetlen zsírokat és antioxidánsokat tartalmaz. Ez utóbbiak maximálisan lelassítják a májat károsító folyamatokat, és segítik a felépülését. Ennek a gyümölcsnek az állandó fogyasztása nagymértékben felgyorsítja a májsejtek regenerálódását, ami gyakorlatilag halhatatlanná teszi, természetesen mindenféle patológiák vagy kívülről jövő negatív tényezők hiányában.
Hozzátette, hogy a gyümölcs a máj számára is hasznos, köszönhetően ugyanazoknak az antioxidánsoknak, vitaminoknak és ásványi anyagoknak, amelyek megakadályozzák ennek a szervnek a pusztulását. A máj egészségének javítása érdekében az étrendbe is be lehet vonni, amely gazdag B-vitaminokban és hasznos rostokban, amelyek megkönnyítik az emésztést.
Hivatkozás: az antioxidánsok olyan anyagok, amelyek reakcióba lépnek a szabad gyökökkel és semlegesítik azokat.