Mindenki szereti, és megmenti a szívet

Csak a legalább 70 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé vagy kakaókivonat erősítheti potenciálisan a szív egészségét, a tej- vagy fehér csokoládé ellenkező eredményt ad. A kakaóbab polifenolokat tartalmaz, olyan vegyületeket, amelyek csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a cukorbetegség kockázatát.

A tudósok már többször tesztelték kísérletekben a desszert tulajdonságait, de az eredmények mindig ellentmondásosak voltak. Hogy a csokoládé védett a veszélyes betegségektől, majd egyáltalán nem adott semmilyen hatást. Samantha Coogan, a táplálkozástudomány professzora Samantha Coogan a Healthnek adott interjújában megjegyezte, hogy nincs elegendő bizonyíték az étcsokoládé szívre gyakorolt jótékony hatásáról.

Az étcsokoládé azonban előnyösebb választás az édességekkel, szeletekkel és más tej- és fehércsokoládé termékekkel szemben. Ezek ugyanis a feldolgozás miatt elveszítik a polifenolokat, viszont zsírral és cukorral telítődnek.

Az étcsokoládét is csak mértékkel szabad fogyasztani – akkor tökéletesen illeszkedik a kiegyensúlyozott étrendbe, már csak az íze miatt is, nem csupán az előnyei miatt.

Elolvasom a cikket