Kiderült, kiknek kell kerülnie a birkahúst

Megjegyzendő, hogy a bárány sovány hús, fehérjében gazdag, szénhidrátot szinte alig tartalmaz. Fogyasztható az elhízás kezelése során, sőt cukorbetegség esetén is. Ezenkívül pozitív hatással van a férfiak egészségére, elősegítve a tesztoszteron termelését. Annak ellenére, hogy a jól átsütött bárány- és birkahúsnak csodálatos íze van, káros lehet – írja a hibiny.ru.

Először is, a birkahúst nem szabad kisgyermekeknek enni – az ismerkedést ezzel a finomsággal jobb 4-5 éves korig elhalasztani. Idősek számára a birkahús ellenjavallt lehet a csontokban lévő baktériumok jelenléte miatt, amelyek hozzájárulnak az ízületi gyulladás és a köszvény kialakulásához.

A bárányhús legfontosabb hátránya a magas zsírtartalma, amely károsítja az emésztőrendszert és az erek falát. Hosszú emésztése miatt problémát okozhat a fekélyes vastagbélgyulladásban, gyomorfekélyben és egyéb emésztőrendszeri betegségekben szenvedőknek. Ugyanez vonatkozik azokra is, akik veseelégtelenségben, epehólyag-működési zavarban és epekőgyulladásban szenvednek. Emellett a birkahús epehajtó hatást és vérnyomás-emelkedést okozhat.

Nem szabad elfelejteni, hogy a zsíros birkahús növeli a koleszterinszintet. Fogyasztás előtt meg kell tisztítani a zsírtól, és további olajok nélkül kell főzni.

Elena Syurakshina endokrinológus szerint azoknak, akik köszvényben szenvednek, kerülniük kell a birkahúst.

Ráadásul rendkívül szegény jódban. A más típusú húsok és jódtartalmú termékek teljes elutasításával az ínyencek könnyen „kiérdemelhetik” a pajzsmirigy problémáit.

A cikk tájékoztató jellegű. Nem orvosi rendelés. Szakorvosi konzultáció szükséges.

Elolvasom a cikket