
A vércukorszint kilengése igen kellemetlen lehet, és nemcsak a cukorbetegek számára, hiszen mindenki érezte már, ahogy egy cukordús étkezés után energiaszintje hirtelen lezuhan, majd pedig a falás rohamok következnek. Ezt azonban el lehet kerülni a vércukorszintünk stabilizálásával.
Ennek egyik legjobb módja természetesen a megfelelő étkezés. Az első és legfontosabb lépés az alacsony szénhidráttartalmú ételek preferálása. A szervezetünk ugyanis a magas vércukorszintre az inzulintermelés növekedésével reagál, ez a hormon azonban az összes cukrot lebontja a vérben, az eredmény pedig hirtelen vércukorszint-zuhanás. A szénhidrát elkerülésével azonban stabilabb lesz a vércukrunk, így az inzulin túltermelés sem indul be.
Szintén érdemes elkerülni a feldolgozott ételeket, hiszen ezeknek a tápanyagtartalma alacsony, azonban rengeteg feldolgozott cukrot tartalmaznak.
Emellett azonban hasonlóan fontos a megfelelő mennyiségű mozgás és a folyadékbevitel, hiszen mind a kettő segíti szervezetünket a vércukorszint stabilan tartásában.
Érdemes tehát elgondolkodni étkezésünk megreformálásán, hiszen a szakértők egyöntetű véleménye szerint még mindig az életmódunk az, amellyel a legtöbbet tehetünk a betegségek megelőzésével szemben.