Élelmiszerek, amelyek függőséget okoznak

A cukros ételek és italok nemcsak finomak, hanem alattomosak is: könnyen függővé válhatunk tőlük, miközben számos egészségügyi kockázatot hordoznak.

Kutatások kimutatták, hogy a túlzott cukorfogyasztás hozzájárulhat a diabétesz, az elhízás és még egyes daganatos betegségek kialakulásához is. Az igazi veszély azonban abban rejlik, hogy sok esetben észrevétlenül fogyasztunk el nagy mennyiségű cukrot – még akkor is, ha azt hisszük, egészségesen étkezünk.

Ezekben az ételekben rejtőzik a legtöbb cukor

Ha el akarja kerülni a cukorfüggőséget, és szeretne egészségesebben élni, akkor érdemes odafigyelnie a következő, gyakran cukorral teli élelmiszerekre. A csomagolás alapos tanulmányozása sokszor döbbenetes eredményt hozhat!

• Zabkása – egészséges reggelinek tűnik, de az instant változatok tele vannak hozzáadott cukorral. A natúr zabpehely jobb választás!

• Müzliszeletek – a legtöbb bővelkedik cukorban, csak éppen rizs- vagy fruktózszirupként szerepel a címkén.

• Gabonapelyhek – számos változat jelentős cukormennyiséget tartalmaz.

• Szószok és öntetek – a ketchup, a barbecue-szósz, a mustár és a salátaöntetek szinte mind cukorforrások.

• Ízesített növényi italok – a vaníliás vagy a csokis növényi italok egészségesnek tűnhetnek, de valójában tele vannak cukorral.

• Aszalt gyümölcsök – bár sok rostot tartalmaznak, gyakran pluszcukorral kezelik őket, hogy még édesebbek legyenek.

• Alacsony zsírtartalmú joghurtok – gyakran sok cukrot tartalmaznak az íz fokozása érdekében. A bolti gyümölcsjoghurtok pedig igazi cukorbombák!

Elolvasom a cikket