Ezt a gyümölcsöt a gyomor-bélrendszer és a máj „szereti”

A táplálkozási szakértő szerinte ez a gyümölcs nélkülözhetetlen termékazok számára, akiknek a gyomor-bélrendszerrel kapcsolatos problémáik vannak.

„Az avokádó monoszacharid mannoheptulózt tartalmaz, amely stabilizálja az idegrendszert, csökkenti az ingerlékenységet, idegességet, álmosságot, növeli a hatékonyságot. Avokádó – nélkülözhetetlen termék a gyomor-bélrendszeri betegségek kezelésében és megelőzésében. Gyógyító hatással van a nyálkahártyákra, jótékonyan hat a májra” – magyarázta az orvos.

A dietetikus hangsúlyozta, hogy az avokádó azok számára alkalmas, akik törődnek a táplálkozásukkal, és igyekeznek erősíteni a szervezetet. Szerinte már egy fél gyümölcs a Hass fajtából, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és egészséges zsírokkal telíti a szervezetet. Ezt a fajtát találjuk leggyakrabban a boltokban.

„Bármelyik megfelelően kiválasztott diétatípus kiegészíthető ezzel a termékkel, amely segít javítani az egészséget, csökkenti a különböző betegségek kockázatát, ezért mindenképpen be kell illeszteni a napi étrendbe. A boltok polcain leggyakrabban előforduló avokádó, a Hass fajtájú, amelynek már a fele is jó támogatást nyújthat olyan tápanyagokból, mint a kálium, nátrium, magnézium, A-, C-, E-, K1-vitamin, folsav, B-vitaminok, lutein, fitoszterin, és az egyszeresen telítetlen zsírsavak, amelyek szintje magas az avokádóban” – foglalta össze a táplálkozási szakértő.

Elolvasom a cikket