Tavasszal ezekre a vitaminokra van szükség

A vitaminhiányt könnyen beszerezhető termékek segítségével pótolhatja. A Live Food csatorna szerzője, Sergey Malozyomov elmagyarázta, mely vitaminok a legfontosabbak tavasszal, és mely termékekben érdemes ezeket keresni.

A C-vitamin támogatja az immunitást és az energiát. Megtalálható a savanyú káposztában, a spenótban, a petrezselyemben, a fekete ribizliben, a retekben és a zöldhagymában. A D-vitamin védi a csontokat, és a jó hangulatot is fenntartja. Bőségesen megtalálható a tojássárgájában, a halakban (hering, makréla) és a gombában (különösen a laskagombában).

A B-vitaminok energiát adnak, és támogatják az idegrendszert. Megtalálhatók hajdinában, zabpehelyben, diófélékben, magvakban, hüvelyesekben (lencse, borsó) és természetes fermentált tejtermékekben (kefir, túró).

Az A-vitamin felelős a bőr és a szem egészségéért. Megtalálható a sárgarépában, sütőtökben, leveles zöldekben (saláta, spenót) és májban (marha-, csirke-). Az E-vitamin védi a sejteket a károsodástól, és fiatalos bőrt biztosít. Ez a vitamin bőségesen megtalálható a napraforgóolajban, a mandulában, a mogyoróban, a spenótban és a brokkoliban.

Elolvasom a cikket