A legegészségesebb gyümölcsök egy változatos reggelihez

„A gyümölcsök jó összetevői a zabkásának vagy a turmixoknak, valamint remek választás egy egészséges desszertnek is. A grapefruit, a kivi és az ananász a C-vitaminnak köszönhetően energiával tölt fel, az enzimek – növényi enzimek – jelenléte miatt pedig segíti az emésztést. A banánnal ellentétben ezeket nem szabad éhgyomorra fogyasztani, mivel erősen irritálják a nyálkahártyát. Jó segítség azoknak, akik fogyókúráznak” – mondta az orvos.

Hozzátette, hogy a banán jó kálium- és komplex szénhidrátforrás, de nem túlérett, hanem enyhén zöldes gyümölcsöt kell választani. Az orvos kifejtette, hogy ezek kevesebb cukrot és rezisztens keményítőt tartalmaznak. A dietetikus szerint a banán jól védi a nyálkahártyát más élelmiszerek agresszív hatásaitól.

„Az avokádó talán a legtáplálóbb gyümölcs. C-, A- és E-vitaminban, egészséges telítetlen zsírokban és rostokban gazdag, és hosszú időre garantálja a jóllakottságot, mivel elég kalóriadús. Ugyanakkor nem sok cukor van benne, így azok számára is jó, akik figyelik a vércukorszintet. Az avokádó pedig olyan cukrozatlan ételekkel is kombinálható, mint a tojás és a kenyér” – tette hozzá Popova.

Elolvasom a cikket