Élelmiszerek, amelyek gyorsabban romlanak meg a hűtőben

Kenyér. Sokan azt hiszik, hogy a hűtőben tovább marad puha, de ez nem igaz. A nedvességtől ragacsossá válik, és amint visszakerül a melegbe, gyorsabban megromlik.

Banán. A hűtőben elsötétedik, veszít az ízéből és nem érik meg. Ha a gyümölcs még zöld, hagyja szobahőmérsékleten.

Burgonya. A hűtőben a keményítő cukorrá alakul, ami elrontja az ízét. A sütés során pedig akrilamid keletkezik, ami veszélyes az egészségre. Jobb, ha a burgonyát sötét, hűvös helyen tárolja.

Méz. A hidegben gyorsan kikristályosodik és erjedhet. Hogy minden tulajdonságát megőrizze, zárt üvegben, szobahőmérsékleten tartsa.

Avokádó. A hűtőben nem érik meg, csak megfeketedik és ízetlenné válik. Ha meg akarja őrizni az érett gyümölcsöt, tegye vízbe, hogy ne oxidálódjon.

Olívaolaj. A hűtőszekrényben elhomályosodik, besűrűsödik és elveszíti hasznos tulajdonságait. Tárolja sötét helyen, hogy elkerülje az oxidációt.

Elolvasom a cikket