
Például a pisztácia támogatja a szem egészségét. Luteint és zeaxantint tartalmaz. Ezek olyan antioxidánsok, amelyek megvédik a retinát az UV-károsodástól, és megakadályozzák az időskori elváltozások, például a szürkehályog és a makuladegeneráció kialakulását – írja a Sports.kz.
A cédrusfélék normalizálják a vércukorszintet. Magjaik krómban és mangánban gazdagok, amelyek szabályozzák az inzulinérzékenységet. A fenyőmag nagyon előnyös a cukorbetegek számára.
A diót „agyi tápláléknak” is nevezik. És ezt meg is érdemli! Gazdag összetétele, beleértve az omega-3 és omega-6 zsírsavakat, jótékony hatással van a kognitív funkciókra.
Nos, a mogyoró igazi ifjúsági elixír. Titka a magas E-vitamin, más néven tokoferol-tartalmában rejlik. Megvédi a test sejtjeit a korai öregedéstől, megőrzi a bőr rugalmasságát és megelőzi a ráncok kialakulását. Mindössze 100 g mogyoró a napi E-vitamin-érték 36 százalékát biztosítja.
Mindenképpen iktassa be a dióféléket az étrendjébe, ha nincs orvosi ellenjavallata.