
A frissen főzött kávé tagadhatatlanul olyan dolog, aminek nehéz ellenállni. Azonnal felébreszt, kitisztítja az elmét és a gondolatokat, valamint felkészít az előttünk álló napra. Ugyanakkor sajnos negatív hatással lehet a szedett étrend-kiegészítőkre, legalábbis akkor, ha nagyjából egy időben visszük be őket a szervezetünkbe.
D-vitamin
A D-vitaminról úgy tartják, hogy az erős csontozat, az egészséges immunrendszer és a jó közérzet kulcsa. A koffein azonban gátolja a felszívódását, szóval ha a kávéval együtt vesszük be, akkor a szervezetünk nem tudja úgy hasznosítani, ahogyan kellene.
Vas
A vashiány fáradtsághoz, gyengeséghez és sápadt bőrhöz vezethet, a vas-kiegészítők szedése azonban segíthet ezeket a problémákat csökkenteni, megszüntetni. Viszont sajnos a koffein a vastartalmú étrend-kiegészítőkre sincs jó hatással, a szervezet egyszerűen nem tudja felszívni, ha kávéval fogyasztjuk őket.
B- és C-vitamin
Bár ezek a vitaminok biztosíthatják a mindennapi élethez szükséges energiát és erőt, ha kávéval vesszük be őket, akkor a hatásuk konkrétan nullázódik. Mivel a B- és a C-vitamin vízben oldódó vitaminok, nem szerencsés őket kávéval bevenni, ugyanis a koffein vízhajtó hatású. Ez azt jelenti, hogy a vitaminokból bejutó jótékony anyagokat még azelőtt kimossa a szervezetből, hogy azoknak lett volna idejük felszívódni.
A kávé és a vitaminok bevétele között az a legjobb, ha legalább fél óra telik el, de a szakértők szerint nyugodtan ráhagyhatunk egy órát is. Ha például reggel 7-kor vettük be a vitaminokat, akkor 8 előtt ne igyunk kávét. Így lehetővé tesszük a szervezetünk számára, hogy a tápanyagokat megfelelően felszívja, amik aztán ki is tudják majd fejteni a jótékony hatásaikat.