Miért adjunk szódabikarbónát a hagyma sütéséhez?

MH
2025. március 20. csütörtök. 9:33

A tapasztalt szakácsok szódabikarbónát adnak hozzá a hagyma sütésekor. És itt van, hogy miért. A helyzet az, hogy a szódabikarbóna segít abbab, hogy a hagyma ne süljön túl, és megőrizze állagát. Hiszen néha megesik, hogy egy zöldség megég a hőkezelés során. Ez leggyakrabban akkor fordul elő, amikor a szakácsok megpróbálják felgyorsítani a főzési időt az erős fokozat használatával.

A szódabikarbónának köszönhetően a hagyma megőrzi kellemes arany színét, és egyenletesen sül.

Hogyan kell helyesen hozzáadni a szódapost? Először fel kell melegíteni a serpenyőt, fel kell önteni az olajat és hozzáadni az apróra vágott hagymát. Amint észreveszi, hogy a zöldség színe megváltozik és átlátszóbbá válik, ideje szódát adni hozzá.

300 gramm apróra vágott hagymához 1/3 teáskanál szódabikarbónát kell tenni. A szódabikarbóna semmilyen módon nem befolyásolja a sült hagyma ízét. Éppen ellenkezőleg, egy karamellizált zöldséget kap, étvágygerjesztő arany árnyalattal és hihetetlen aromával.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.