
MH
2025. március 20. csütörtök. 9:33
A tapasztalt szakácsok szódabikarbónát adnak hozzá a hagyma sütésekor. És itt van, hogy miért. A helyzet az, hogy a szódabikarbóna segít abbab, hogy a hagyma ne süljön túl, és megőrizze állagát. Hiszen néha megesik, hogy egy zöldség megég a hőkezelés során. Ez leggyakrabban akkor fordul elő, amikor a szakácsok megpróbálják felgyorsítani a főzési időt az erős fokozat használatával.
A szódabikarbónának köszönhetően a hagyma megőrzi kellemes arany színét, és egyenletesen sül.
Hogyan kell helyesen hozzáadni a szódapost? Először fel kell melegíteni a serpenyőt, fel kell önteni az olajat és hozzáadni az apróra vágott hagymát. Amint észreveszi, hogy a zöldség színe megváltozik és átlátszóbbá válik, ideje szódát adni hozzá.
300 gramm apróra vágott hagymához 1/3 teáskanál szódabikarbónát kell tenni. A szódabikarbóna semmilyen módon nem befolyásolja a sült hagyma ízét. Éppen ellenkezőleg, egy karamellizált zöldséget kap, étvágygerjesztő arany árnyalattal és hihetetlen aromával.