Soha ne együk meg a csirkehúsnak ezeket a részeit

Bár a magyar konyha híres arról, hogy az állatok minden egyes részét felhasználja a konyhában, olykor azért jobb, ha visszafogjuk ezt az ösztönünket az egészség érdekében.

1. Tüdő

Jobb, ha hanyagoljuk a csirke tüdejének fogyasztását, mivel számos parazita és baktérium halmozódhat fel benne, amelyek ellen a hőkezelés sem feltétlenül hatásos.

2. Bőr

A csirke bőre nem káros az egészségre, azonban rendszeres fogyasztása könnyen hízáshoz vezethet, ugyanis szinte teljesen zsírból áll és rendkívül magas kalóriatartalmú.

3. Fej

Kevesen vannak, akik annyira elvetemültek, hogy a szárnyasok fejét is megeszik, és jobb is ez így, mivel a fej olyan toxinokat tartalmazhat, amelyek károsak az egészségre.

4. Nyers hús

A nyers csirkehús a legmérgezőbb, mivel a baktériumok extra gyorsan elszaporodnak benne. Pontosan ezért különösen fontos, hogy megfelelően hőkezeljük fogyasztás előtt, odafigyelve a vastagabb részekre is. A sütés előtti átöblítés egyáltalán nem távolítja el a baktériumokat, sőt, akár még többet vihetünk fel belőlük a húsra a vízvezetékekből. Érdemes sós vízbe áztatni sütés előtt a húst, így kevésbé szárad ki.

Elolvasom a cikket