Élelmiszerek, amelyek segítenek megelőzni a pollenallergiát

Ezek közé az élelmiszerek közé tartozik az alma, a hagyma és a brokkoli.

A tavasz beköszöntével sok embernél jelentkezik a pollenallergia. A betegek viszkető szemet, orrfolyást, tüsszögést és köhögést tapasztalhatnak. Ezt a reakciót általában antihisztaminokkal kezelik, amelyek a szervezetben lévő hisztamin (kémiai anyagok) blokkolásával enyhítik az allergiás tüneteket.

Eközben az egyes élelmiszerekben található antioxidáns, a kvercetin csökkentheti az allergiás tüneteket azáltal, hogy szintén gátolja a hisztamin felszabadulását – magyarázta Risa Phommachan, a Landys Chemist egészségügyi szakértője:

„A kvercetinben gazdag élelmiszerek, mint például az alma, a hagyma és a brokkoli, gyulladáscsökkentő és allergiaellenes tulajdonságokkal rendelkeznek.”

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.