
A sör tekintetében a válasz pedig körülbelül 355 ml 5 százalékos alkoholtartalomnak felel meg. Ez a fogyasztási szint a túlzott fogyasztáshoz képest alacsonyabb egészségügyi problémákkal jár.
A sör jót tesz az egészségnek?
A sör sok vitamint és mikroelemet tartalmaz. Ezek a B1- és B2-vitaminok, aminosavak, kálium, nátrium, magnézium, foszfor, antioxidánsok, szerves savak és a xantohumol flavonoid, amely elnyomja a rákkeltő anyagok hatását. A sör cukortartalmának köszönhetően gyorsan képes pótolni az energiatartalékokat.
Ezenkívül a sör csökkentheti a fájdalmat, és az élesztőgombának köszönhetően megakadályozhatja egyes kórokozó mikroorganizmusok elszaporodását.
A mérsékelt sörfogyasztás bizonyos előnyökkel jár, mint például a szív- és érrendszeri egészség lehetséges javulása és a csontsűrűség növekedése. Fontos azonban megjegyezni, hogy a túlzott fogyasztás súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet, beleértve a májbetegséget és az alkoholfüggőség fokozott kockázatát.
Kinek tilos sört inni?
A sör emésztőrendszeri irritáló képessége miatt szigorúan nem ajánlott olyan krónikus gyomor-bélrendszeri betegségekben szenvedőknek, mint a gastrooesophagealis reflux betegség, gyomorhurut, fekélyek és hasnyálmirigy-gyulladás.
A cukorbetegek, magas vérnyomás vagy szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek is jobb elkerülni a sört.