
Szerinte a sajt általában véve sok jótékony tulajdonsággal rendelkezik – kalciumot, könnyen emészthető tejfehérjét és a triptofán nevű aminosavat tartalmaz, amely segít a stresszoldásban, és normalizálja az alvást. Ugyanakkor azonban koleszterint és sót is tartalmaz.
„Az időseknek sajtot kell enniük, hogy erősítsék a csontszövetet, pótolják a fehérjeösszetevőt. Részesítsék előnyben a tehéntúrót és a cottage cheese-t, mert kevesebb zsír, koleszterin és só van bennük” – mondta az orvos.
A szakember napi 20–30 gramm fogyasztását javasolta. Egy ilyen mennyiség elegendő lesz az előnyök eléréséhez.
„Fontos megnézni, hogy az összetétel természetes volt, nem tartalmazott tejzsír- és -fehérjepótló anyagokat. Most a piacon rengeteg nem sajt, hanem sajttermék van, amelyek nem használnak a szervezetnek” – mutatott rá Rusakova.