A gombakávé egészségesebb, mint a babkávé

A cibetmacskakávé után most itt az újabb őrület, a gombakávé. Ez a különleges ital a hagyományos kávé és gyógyhatású gombák, mint a chaga vagy az oroszlánsörény kombinációja. Az eredmény egy földes ízvilágú ital, amely nemcsak felébreszt, hanem még az immunrendszerünket is támogatja.

A benne található gyógygombák tele vannak antioxidánsokkal, gyulladáscsökkentő hatóanyagokkal és vitaminokkal. Az oroszlánsörény például támogatja az agyműködést, a chaga pedig segíthet a sejtek regenerációjában. Ezzel szemben egyes szakértők szerint a jótékony hatások nem minden esetben bizonyítottak klinikai kutatásokkal – írja a Healthline.

A hagyományos kávé gyakran savas kémhatású ami sokaknál gyomorproblémákat okoz. A gombakávé viszont lúgosabb, így kevésbé terheli meg az emésztést.

A gombakávét általában instant formában lehet megvásárolni, vagy őrölt változatban, hagyományos módon kell főzni.

Az íze a már említett földes tónusok miatt megosztó lehet: van, aki imádja, mások szerint túl „erdőízű”. Egy kis tejjel vagy növényi itallal azonban kellemesen lágyítható.

Ahogy minden új trend, a gombakávé is meghódította az Instagramot és a TikTokot. A #mushroomcoffee hashtag alatt több ezer bejegyzés található, ahol influenszerek és wellnessguruk áradoznak az ital jótékony hatásairól. Egyesek szerint segít a szorongás csökkentésében, míg mások állítják, hogy élesebbé teszi az elmét anélkül, hogy a hagyományos kávé utáni „koffeincrash” bekövetkezne.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.