Vörösbor vagy fehérbor? Az új kutatás meglepő eredménye a rák kockázatáról

A 42, közel 96 ezer ember bevonásával végzett megfigyelési tanulmány elemzése nem talált jelentős különbséget a rák általános kockázatában a vörös- és a fehérbort fogyasztók között.

Néhány kivételt azonban észleltek. Különösen a fehérbor-fogyasztás 22 százalékkal megnövekedett bőrrákkockázattal járt együtt. Ennek okai egyelőre tisztázatlanok, de feltételezik, hogy a fehérbor magas acetaldehid-tartalma miatt lehet, ami egy rákkeltő vegyület – írja a New York Post.

Emellett a nőknél a fehérbor-fogyasztás általában is összefüggésbe hozható a rákos megbetegedések megnövekedett kockázatával.

A vörösbor ismert antioxidáns tulajdonságai, például rezveratroltartalma ellenére a szakértők hangsúlyozzák, hogy az alkoholfogyasztás korlátozása a leghatékonyabb módja a rák kockázatának csökkentésének.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.