Finomság

2025. január 10. péntek. 15:1

Több mint furcsa felhívást intéztek a belga hatóságok a lakossághoz: arra kérik őket, hogy ne egyenek fenyőfát. Nem mintha a derék vallonoknak és flamandoknak nemzeti ételük lett volna a tűlevelek ropogtatása, ám most egy skandináv recept hódit belga földön. Eszerint a tűleveleket rövid ideig forró vízbe kell rakni, majd leszűrés után gondosan meg kell szárítani, hogy aztán finom tűlevélvajat készítsenek belőle. Kétségtelen, hogy ezzel a recepttel a gasztronómia magasabb szintre lépett, innen már csak egy lépés, hogy előhozakodjanak az U szegek hollandi mártásban nevű, parádés ételkölteménnyel. Arról nem szólnak a hírek, hogy a skandináv receptben akad-e figyelmeztetés arra, hogy a csúcsdísz nem ehető.

Elolvasom a cikket