A gyümölcs magas rost-, C-vitamin- és káliumtartalma miatt csodákra képes a szervezet számára. Sőt, még a vérnyomás szabályozásában és a szív védelmében is segíthet.
A gyümölcs az Egyesült Királyságon kívül, Dél-Amerika, Ázsia és Spanyolország egyes részein elterjedtebb.
Ez egy nagy, zöld, szív alakú gyümölcs, amelynek íze a banán, az ananász, az eper és a mangó kombinációjára emlékeztet. Csodálatos íze mellett azonban krémalma néven is ismert gyümölcsszámos egészségügyi előnnyel is rendelkezik.
A gyümölcs rosttartalma magasabb, mint a kivié, így nagyszerű a bélrendszer számára. Emellett C-vitamin-tartalma fokozza a védekezőképességet és elősegíti a kollagénképződést, míg a magas káliumtartalom támogatja az izomműködést és a folyadékkiválasztást.
A krémalma rost- és antioxidáns-tartalma segíthet csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
A gyümölcsben található magas rost- és antioxidáns-tartalom, különösen a polifenolok, köztudottan javítják a szív- és érrendszeri egészséget, csökkentik a gyulladást és az oxidatív stresszt.
Emellett a gyümölcs segíthet a vérnyomásszint stabilizálásában. Magas kálium- és magnéziumtartalmának köszönhetően a gyümölcs segít szabályozni a vérnyomást.
A gyümölcs magas antioxidáns-tartalmú is, ami javítja a hangulatot, és pozitív hatással van a szem, az emésztőrendszer és a máj egészségére.
Milyen toxinokat tartalmaz a gyümölcs?
A gyümölcsök egy annonacin nevű toxint tartalmaznak, ezért ügyeljünk arra, hogy a héjat és a magokat eltávolítsuk. A gyümölcsöt is csak mértékkel fogyasszuk.
Ez azért is tanácsos, mert minden előnye ellenére sok kalóriát és cukrot tartalmaz.
A csirimojó fogyasztásához félbe kell vágni, eltávolítani a fekete magokat, és a gyümölcshúst közvetlenül egy kanállal kell elfogyasztani. Sorbettek, turmixok vagy akár lekvárok készítésére is alkalmas.