Az orvos pontosította, hogy fontos a tárolóhelyek elkülönítése. A legfelső polcot a készételeknek, míg a középső polcot a tejtermékeknek és a rágcsálnivalóknak ajánlott meghagyni. Eközben az orvos szerint az alsó polc ideális a nyers húsoknak és halaknak, a fiókok pedig a gyümölcsöknek és zöldségeknek. Azt tanácsolta, hogy vásároljunk átlátszó edényeket, hogy jobban lássuk a csomagolás tartalmát, és használjunk minél kevesebb feldolgozott élelmiszert.
„A félig üres hűtőszekrény nemcsak kényelmi, hanem egészségügyi problémát is jelent. A mértékletes élelmiszer-tárolás elősegíti a fenntartható étkezést, a frissebb ételeket és a kevesebb élelmiszer-pazarlást. Fontos, hogy ne feledjük, a hűtőszekrény az egészséges életmód fenntartásának segítője, nem pedig a készletek raktára” – zárta gondolatait a terapeuta.
Alekszej Panov vegyész korábban elmondta, hogy a hűtőszekrény legfelső polcán jobb azokat a termékeket tárolni, amelyek nem igényelnek főzést, vagy minimális feldolgozást igényelnek fogyasztás előtt. Elmondása szerint a hűtőszekrénynek ebben a részében a hőmérséklet +2 és +4 fok között mozog, amely tökéletes a tej, az erjesztett tejtermékek, a nyitott konzervek tárolására.