Ahogy a tüsszögés és köhögés szezonja folytatódik, úgy tűnik, hogy mindenki orrfolyással vagy tartós köhögéssel küzd. De bár a megfázás néha elkerülhetetlennek tűnik, vannak olyan intézkedések, amelyeket megtehetünk az immunrendszer erősítésére és az elkapott betegségek tüneteinek csökkentésére.
Rhysa Phommachanh, a Landys Chemist egészségügyi szakembere meghatározta azokat az ételeket, amelyekből jobb, ha többet fogyasztunk télen. A szakértő kifejtette: a fokhagyma és a méz fogyasztása bizonyítottan előnyös egész évben, de különösen télen támogathatja egészségünket.
„A fokhagyma gazdag prebiotikus inzulinrostokban, amelyek támogatják a bél egészségét, valamint antimikrobiális és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik, ezzel segít a betegségek leküzdésében és a megfázás tüneteinek enyhítésében. A méz, amely antioxidánsokban, például flavonoidokban és polifenolokban gazdag, segít egyensúlyba hozni az immunrendszert és elhárítani a betegségeket.”