Kiderült, miért érdemes megfőzni a fokhagymát

Kevesen tudják azonban, hogy a főtt fokhagyma nem kevésbé értékes tulajdonságokkal rendelkezik – írja a Sports.kz.

„A hőkezelés során a fokhagyma egyes vegyületei, amelyek irritálhatják a gyomornyálkahártyát, megsemmisülnek. Ez teszi a főtt fokhagymát biztonságosabbá a magas savassággal vagy gyomor-bélrendszeri betegségekkel küzdő emberek számára” – magyarázta egy szakértő.

Megjegyezte, hogy a hőkezelés nem pusztítja el a fokhagymában található vitaminokat és ásványi anyagokat.

A főtt fokhagyma is megőrzi az antioxidánsok jelentős részét, amelyek védik a sejteket a károsodástól és lassítják az öregedési folyamatot.

A főtt fokhagyma összetevőinek kifejezett gyulladáscsökkentő hatása van, ami jótékony hatással lehet különböző betegségekre, többek között az ízületi gyulladásra és a légúti betegségekre – hangsúlyozta az orvos.

Rendszeres fogyasztása segít csökkenteni a koleszterinszintet és a vérnyomást, ami csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

„Az előnyök és az „enyhe” hatás ellenére mértékkel kell fogyasztani. A máj- és vesebetegségben szenvedőknek pedig azt javasolnám, hogy a főtt fokhagyma fogyasztása előtt konzultáljanak orvosukkal” – figyelmeztetett az orvos.

A fokhagyma megfőzéséhez a gerezdeket meg kell hámozni a héjuktól, és vízbe kell tenni őket. Miután felforrt, körülbelül 10 percig kell főzni.

Elolvasom a cikket