Egy éjjeliszekrényben bukkantak rá a ritka Jóbarátok-ereklyére

Egy 60 éves, névtelenségét megőrizni kívánó nyugdíjas férfi elmondta, hogy nemrég fedezte fel a forgatókönyveket, amikor költözésre készülve kitakarította otthonát – írja a New York Post.

Objektum doboz

A férfi elárulta, hogy majdnem kidobta a könyveket, de úgy döntött, inkább elviszi őket a Hansons aukciósházhoz, amely ékszerekre, képzőművészeti alkotásokra és gyűjteményekre specializálódott az Egyesült Királyságban.

„Vicces módon nem vagyok nagy Jóbarátok-rajongó” – mondta. „Csak nemrég néztem meg azokat az epizódokat, amelyeknek megvan a forgatókönyve.”

A férfi az angliai London Wembley városrészében található Fountain Studiosban dolgozott, ahol két népszerű Jóbarátok epizódot forgattak – a Ross esküvője 1. és 2. részeket.

„Régebben a stúdiók adminisztrációs feladatain dolgoztam” – emlékezett vissza a Hansons aukciósháznak. „Soha nem találkoztam a Jóbarátok szereplőivel, de emlékszem, hogy őrülten elfoglalt voltam” – tette hozzá.

Objektum doboz

A nyugdíjas londoni lakos elmondta, hogy néhány héttel a forgatás után egy szemetesben találta meg forgatókönyveket, mivel az ő feladata volt, hogy gondoskodjon arról, hogy semmi ne maradjon a forgatás után a stúdió területén.

„Nem tudtam, hogy mit kezdjek velük, ezért betettem őket az irodai fiókomba” – magyarázta.

Miután a következő évben otthagyta a vállalatot, kiürítette az íróasztalát, és mindent egy kartondobozba tett – ez a doboz 25 évvel később otthona éjjeliszekrényében kötött ki.

Elmondta, hogy most azt szeretné, ha a forgatókönyvek egy igazi Jóbarátok-rajongóhoz kerülnének. A szkripteket becslés szerint legalább 650 dollárért, azaz átszámítva körülbelül 225 ezer forintért fogják értékesíteni.

Elolvasom a cikket