Ételek, amelyek lassíthatják az ősz haj megjelenését

A drága hajfestékek helyett azt ajánlja, hogy figyeljen a közönséges élelmiszerekre, amelyek bármelyik szupermarketben megtalálhatók – írja a Sports.kz.

Az orvos szerint a vas, a cink, a réz, a B12- és D-vitamin, a folsav vagy a szelén hiánya hozzájárulhat a korai ősz hajszálak kialakulásához. Ezért azt tanácsolja, hogy a következő élelmiszereket iktassuk be az étrendünkbe:

Sárgarépa: közismertek a látásra gyakorolt, jótékony tulajdonságai, de a haj egészségére is pozitív hatással van.

Brokkoli: ez a zöldség B-, C- és A-vitaminokban gazdag, így kiváló választás az egészséges haj megőrzéséhez.

Diófélék: A cinkben és szelénben gazdag diófélék elősegítik a haj öregedését befolyásoló hormonok termelődését. Emellett jót tesznek a szívnek és az immunrendszernek is.

Olajos halak: a lazac, a szardínia és a makréla omega–3-at és kalciumot tartalmaz, amelyek segítenek fiatalon tartani a hajat és megelőzni a haj öregedését.

Tojás: gazdag biotinforrás, amely segít megelőzni a haj kiszáradását és egészségesen tartani a hajat. Nemcsak táplálkozásra, hanem hajkondicionálóként is felhasználhatók.

Lencse: ez a hüvelyes gazdag vasban, megakadályozza a hajhullást, és egészségesen tartja a hajat.

Elolvasom a cikket