Ezek a zöldségek előzhetik meg az őszülést

Mindegy, hogy néhány kósza ősz hajszálat fedezetünk fel, vagy már a hajtövek többségén ezt látjuk, van egy természetes „ellenszere” a hófehér hajnak. Az Antioxidants című folyóiratban közölt tanulmány szerint minden reményünk a luteolinban van – ez a hatóanyag számos olyan termékben megtalálható, amit valószínűleg többször szoktunk fogyasztani. Kísérletek bizonyítják, hogy a luteolin megakadályozhatja az őszülést, tehát érdemes fogyasztani, de még az is nagyban mellette szól, hogy gyulladáscsökkentő és sejtvédő hatással is rendelkezik.

Mivel előzhetjük meg az ősz hajszálakat?

Jó, hír, hogy nem kell különleges ételeket felkutatni a természetes tincsek megtartásáért, csupán az is elegendő, ha egy finom salátát csinálunk ebédre, ahogyan az, ha rendszeresen főzünk hagymával és paprikával – ezzel máris magas luteolintartalmú étrendet követünk. Reméljük, hogy olvasóink szeretik a zöldségeket, mert ezek mind gazdag luteolinforrások, csakúgy, mint egyes citrusfélék. A zöld-és vörös cikória saláta, illetve a zöld-, sárga-, és piros kaliforniai paprika is jól jöhet megelőzésképpen. Akárcsak a zeller, sütőtök, articsóka, karalábé, spenót vagy brokkoli. De ott van még a vörös tölgyfalevél-, illetve a fejes saláta, akárcsak a narancs és a citrom, nyáron pedig ne felejtsünk el feltankolni sárga-, és görögdinnyéből sem.

Erre is muszáj figyelni őszülés esetén

A megelőző étrend mellett a hajápolási rutinon érdemes változtatni őszülő tincsek esetén. Érdemes olyan kondicionálót választani, ami megfelel a haj speciális igényeinek. Az ősz szálak ugyanis szárazabbak, erősebbek lehetnek, ezért olyan termékre van szükség, ami extrán hidratál. Ha lehet, csak hetente egyszer mossunk hajat, és kerüljük az erős hőhatásokat szárítás, formázás közben. Vágassunk gyakran a hajvégekből, hogy minél egészségesebb hajkoronával tündökölhessünk.

Elolvasom a cikket