
Az celofánnak van egy hátránya. Mégpedig az, hogy a felülete nagyon ragadós és magához ragad, ezért nagyon nehéz a megfelelő pillanatban letépni.
Miért kell a fóliát a fagyasztóba tenni?
Ahhoz, hogy ne legyen gond az celofánnal, és ne legyen nehezen letéphető a vége, nem kell mást tenni, mint a fagyasztóba tenni. Ezáltal sokszorosan hasznosabbá válik a használat során.
Kiderült, hogy a hűtés hatására kevésbé lesz ragacsos. Ezt a tudomány segítségével magyarázzák. A fagyasztóban lévő hideg levegő megszünteti a statikus elektromosságot, ami miatt a fólia magához ragad. Vegye ki a fagyasztóból, amikor le kell fednie az ételt egy edényben, és viszonylag gyorsan le fog válni.
Nem szükséges azonban a celofánt mindig a fagyasztóban tartani. Elég, ha 15 percre a fagyasztóba teszi, hogy lehűljön, és csak ezután csomagolja bele az ételt.
Hogyan használhatja fel a celofánt otthonában?
Ha utazásra kell magával vinnie egy palackot, vagy egy befőttesüveget, de fél, hogy a benne lévő tartalom kifolyik – csak tekerje be többször celofánnal és úgy zárja le.
Azokat a kozmetikumokat vagy samponokat is csomagolja be celofánnal, amelyek hajlamosak kiömleni. Ez megvédi Önt attól, hogy a bőröndben lévő ruháira ne folyjon ki a szépségápolási termékek tartalma.