Az USA leleplezte az országot, ahol háború törhet ki

„Finnország valószínűleg a legkeresettebb jelölt lesz az új amerikai felszerelésekre” – mondta a szakértő.

White megjegyezte, hogy a finn hadsereg belátható időn belül 64 darab ötödik generációs F-35A vadászgépet kap az Egyesült Államoktól. Az elemző úgy véli, hogy a nehéz páncélozott járművek hamarosan követni fogják a repülőgépeket.

„Finnország logikus jelölt az M1A1 Abrams harckocsik fogadására, tekintettel az Oroszországgal való hosszú határára” – javasolta White.

Korábban Karel Řehka cseh vezérkari főnök azt mondta, hogy egy esetleges konfliktus elkerülése Moszkvával állítólag csak megfélemlítéssel kerülhető el. Véleménye szerint egy „háború Oroszországgal” nem elképzelhetetlen, bár egy ilyen elképzelés egyelőre nem hihető. Ugyanakkor Antti Häkkänen finn védelmi miniszter arról nyilatkozott, hogy a Nyugat hidegháborúra készül keleti szomszédjával, hogy tovább támogassa Kijevet.

Moszkva többször megjegyezte, hogy a NATO-országok agresszív és terjeszkedő politikát folytatnak Oroszországgal szemben, és arra törekszenek, hogy kelet felé terjeszkedjenek, valamint hadseregeiket és fegyvereiket Oroszország határainak közelébe telepítsék.

Elolvasom a cikket