Hátborzongató részlet derült ki a Titan tengeralattjáró tragédiájáról

Megrázó vallomást tettek közzé Christine Dawoodtól – olvasható a borsonline.hu oldalán.

Ő az az özvegy, akinek férje, Shahzada Dawood, és 19 éves fia, Suleman Dawood életét veszítette a tengeri koporsóban, a Titanban, amely 5 emberrel a fedélzetén pusztult el június 18-án.

Az összeroppant tengeralattjáró végzetét több szervezési és technikai hiba előzte meg, és végül senki életét nem lehetett megmenteni, aki lemerült a lélekvesztővel a mélybe. Christine most azt nyilatkozta a The Sun lapnak, hogy a fia helyett ő volt hivatalos a tengeri utazásra a férjével, és ha elvállalta volna, akkor most nem kellene özvegyként siratnia a férjét és a szeretett fiát.

Már több mint fél éve, hogy Christine Dawood az egyetlen leányát leszámítva mindent elveszített. 20 éves házasok voltak milliárdos férjével Shahzadával, és közösen nevelték szerelmük gyümölcsét, Sulemant. Azonban minden véget ért, amikor 2023. júniusában a családtagjai felkapaszkodtak a Titan tengeralattjáró fedélzetére, és elbúcsúztak az édesanyától, aki a partról integetett nekik, pedig érezte a szíve mélyén a tragédia előszelét.

„2018-ban kezdtünk beszélgetni az útról. Én mentem volna a férjemmel közösen, de a koronavírus miatt csúszott az utazás, Suleman felnőttkorú lett, és erősködött, hogy hadd menjen ő” – kezdte beszámolóját az özvegy, majd egy ijesztő dologról is beszélt.

Alig érintkeztem a családtagjaimmal a merülés előtti este, mert annyira hánytam, rosszul éreztem magam, ezért elég korán le is feküdtem – tette hozzá Christine, aki úgy tűnik, hogy megérezhette, hogy gond lesz. Az özvegy arról is beszélt, hogy vele ellentétben a családtagjai annyira izgatottak voltak reggel, hogy szinte izzott körülöttük a levegő. A fia, Suleman ráadásul egy rekorddöntési kísérletet is véghez akart vinni, ugyanis magával vitte kedvenc Rubik-kockáját, hogy megoldja majd 3700 méter mélyen. Azonban, mint tudjuk, már sosem sikerült neki a mutatvány, ugyanis a tengeralattjáró összeroppant a merülés során, és megölt mindenkit, aki a fedélzetén utazott.

Christine most kisebbik gyermekével, a 18 éves lányával, Alinával próbálja meg kettesben feldolgozni a gyászt, amit a fél családjuk elvesztése okozott.

„Özvegy vagyok, elvesztettem egy gyerekemet, és még 50 éves sem vagyok” – zárta sorait az összetört nő.

Elolvasom a cikket