Gazdag programokkal hívogatnak a bécsújhelyi magyarok

2024. január 21. vasárnap. 10:59

Izgalmas kínálattal várja idén is a környéken élő nemzettestvéreinket a Bécsújhelyi Magyarok Kulturális Egyesülete. Az elmúlt évben már kedveltté vált események mellett újakat is terveznek, az első nagy rendezvény a februári bál lesz.

Alig egy éve alakították, ám máris igen népszerű lett a Bécs környékén élő nemzettestvéreink körében a Bécsújhelyi Magyarok Kulturális Egyesülete (KUWU – közölte vasárnap az Osztrák Közszolgálati Rádió (ORF). Mint az adásban elhangzott, a szervezet rendezvényeinek, eseményeinek célja továbbra is az itt élők körében a hazai kultúra népszerűsítése, a hagyományok megtartása, illetve a fiatal generációval azok megismertetése és a nyelv gyakorlásának, tanulásának biztosítása.

A tervezett események között szerepel egy februári farsangi mulatság, egy májusi sportnap, ahol a gyerekek a különböző testedzési fajtákkal ismerkedhetnek meg, valamint egy júniusi főzőverseny, ahol a csapatok a hagyományos magyar ételek elkészítésében jeleskedhetnek. A helyiek ezen túl egy bécsújhelyi magyar búcsút is terveznek. Utóbbira meghívják a környék kézműveseit és vállalkozóit, hisz szeretnének számukra és portékáiknak is bemutatkozási lehetőséget teremteni.

Elolvasom a cikket