Óriási változás várható a Meta közösségi oldalain

Fundamentális változtatást kénytelen eszközölni a digitális piacokról szóló uniós jogszabálynak való megfelelőség érdekében a Meta, tájékoztatása szerint az Európai Gazdaság Térség országaiban és Svájcban élők hamarosan teljesen különálló szolgáltatásként tudják majd használni a Facebookot, a Facebook Gaminget, a Facebook piacteret, továbbá az Instagramot – írja az Origo.

Az új módra való átváltás esetén teljesen megszűnik a kérdéses szolgáltatások közti adatáramlás, azaz a Meta nem lesz képes például egy Instagramban végrehajtott keresés alapján facebookos bejegyzéseket, esetleg a Facebook piacterén listázott termékeket ajánlani a felhasználók számára.

A fiókok szétválasztása egyes esetekben funkcióvesztéssel is járhat, például a piacteret különálló szolgáltatásként használva, kizárólag a Messengeren lehet majd kommunikálni az érdeklődő vevőkkel, a Facebook Gamingben pedig csak egyjátékos módban lesznek játszhatók a játékok.

Az újdonságról a következő hetektől kezdve kapnak majd értesítést a felhasználók, a Meta fiókközpontban lesz elvégezhető a szolgáltatások szétválasztása.

Elolvasom a cikket