Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, és oldja a stresszt

E fűszeres illatú, enyhén kesernyés ízű levelecske csersav és magas illóolajtartalmának köszönheti különlegesen egyedi, semmihez nem fogható, összetéveszthetetlen aromáját, amely számos testi-lelki baj kiváló ellenszere lehet.

A római korban a harcban megszerzett dicsőség, az elismerés, a hírnév, a győzelem, a halhatatlanság és a művészi nagyság megtestesítőjévé vált, így nem véletlen a régi császárok babérkoszorúja, amellyel az arra méltó győzteseket is méltán jutalmazták.

Elsőként a gyomor és a bélrendszer számára elengedhetetlen emésztést serkentő, gyomorégést megszűntető, a hasi görcsöket és a hányingert enyhítő, az étvágyat javító hatása révén.

Az erőteljes antioxidánsokat vagy polifenolt tartalmazó, kellemesen savanykás ízű növény levele kiváló hatással bír a koleszterinszint csökkentése, szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség és a mellrák megelőzése szempontjából.

Miáltal a szervezet méregtelenítő folyamatait serkenti, vízhajtó hatása révén is áldásos a használata, míg ásványi anyag tartalma sem elhanyagolható, mindemellett erőteljes gyulladáscsökkentő, vírus-, gomba-, baktérium- és parazitaellenes tulajdonsággal is bír.

A vesekő kialakulásának megelőzésében is komoly szerepe van, és levele vagy illóolaja sebgyógyulást fokozó hatása miatt pedig külsődlegesen használva jelentős.

Fájdalomcsillapító hatása főként az ízületi fájdalmak esetében bizonyított, de különféle légzőszervi betegségek, meghűlések és influenza, hasmenés, de akár nőgyógyászati fájdalmak esetén is nagyszerűen alkalmazható.

Gyulladáscsökkentő hatása révén a heveny bőrgyulladás tüneteinek csökkentésében is nagyszerűen bizonyított.

Illóolaja inhalálva, illetve a mellkasba masszírozva nagyszerű köptető és hurutoldó hatással bír a benne lévő linalool hatóanyagnak köszönhetően, de a szorongás és a stressz csökkentésére is kiválóan alkalmazható.

Oldatával a hajat leöblítve, visszaadja annak elveszett fényét.

Babérlevéltea recept:

Forrázzon le 4-5 db babérlevelet 3 dl vízzel, majd főzze tovább kb. 10 percig.

Az elpárolgott vizet pótolja, majd az így készült teát akár napi szinten fogyassza.

Elolvasom a cikket